Costa Rica Cordillera de Fuego
Vánoční speciál!
Komplexní sladký šálek s chutí skořicové rolky a šťavnatého pomeranče s nízkou aciditou.
Kategorie: | NAŠE KÁVA |
---|
Vánoční limitovaná káva - s ní si užijete kouzlo a tu pravou chuť zimy a Vánoc. Ihned po prvním doušku ucítíte skořicovou rolku, sladký pomeranč a rozinky a garantujeme, že tuto kávu nebudete chtít přestat pít!
Farmu Cordillera del Fuego založil Luis Eduardo Campos poté, co v roce 1984 dokončil univerzitu. Jelikož byl a stále je nadaným inovátorem procesů, jeho soustředění bylo od začátku na to, aby z kávových třešní dokázal dostat ty nejlepší a nejintenzivnější chutě. Po 6 letech výzkumu a testů přišel s prvním cropem, který plně zpracoval anaerobně a dosáhl tak jedinečných chuťových tónů. No a světe div se, jeho káva se stala velmi oblíbenou po celém světě. Vše začíná ručním sběrem kávy až v momentě absolutní zralosti třešní s hodnotou Brix blížící se 26 (stupeň cukernatosti). Díky vysokému obsahu cukru má anaerobní proces mnohem větší účinek na chutě výsledné kávy.
Kávy se po zbavení slupky vloží do fermentačních nerezových sudů, které se hermeticky uzavřou. Kyseliny, jako je mléčná, či jablečná a další se následně starají o proces fermentace. Po dokončení fermentačního procesu jsou zrna sušena na slunci.
Luis se snaží kávu pěstovat co nejvíce v souladu s naší přírodou. Je například zapojen do programu NAMA na snižování emisí v ovzduší, snižování spotřeby vody za současného zvyšování její efektivity a Luisův poslední velký projekt je implementace solárních panelů na své farmě.