Honduras Caballeros Mogola - Natural
Káva s chutí čokolády, blumy, rumu a citrusu, nízká acidita
Detailní popis produktu
Marysabel Caballero a její manžel Moises Herrera jsou druhou a třetí generací pěstitelů kávy. Jejich oddanost pěstování výběrové kávy v Hondurasu jim vynesla řadu ocenění. Otec Marysabel, Don Fabio Caballero, zdědil rozsáhlé pozemky v oblasti Marcala od svého otce, který patřil mezi průkopníky pěstování kávy v Hondurasu. Marcala se nachází na jihovýchodě země a je jednou z nejprestižnějších pěstitelských oblastí.
Po letech slabé rentability se Don Fabio rozhodl předat své farmy svým dětem, zejména Marysabel a jejímu manželovi Moisesovi. Moises do rodinného podnikání přinesl i vlastní farmy, čímž se jejich společné hospodářství rozrostlo na téměř 200 hektarů rozdělených do 17 různých farem. Všechny farmy se nacházejí v blízkosti jejich vlastního "beneficia" (promývací stanice) Xinacla. Do této centrální stanice svážejí třešně a zpracovávají je. Produkce jednotlivých farem se obvykle udržuje odděleně, pokud však denní sklizeň není dostatečně objemná, jsou třešně z různých farem sloučeny do směsí nazývaných „Caballero“. Tyto loty jsou kvalitativně srovnatelné s mikroloty z jednotlivých farem, ale díky většímu objemu jsou stabilnější a dostupnější.
Farmy rodiny Caballero se vyznačují jílovitou půdou a dominantní pěstovanou odrůdou je Catuai. Kromě ní zde najdeme i další vzácné variety, jako jsou Java, Pacamara a Geisha. Oblast je typická vlhkým a větrným klimatem, přičemž některé farmy jsou částečně zastíněné, zatímco jiné se nacházejí na otevřených svazích s mírnými až prudkými sklony. Všechny postupy na farmách jsou pečlivě dokumentovány a majitelé neustále investují do nových technologií i výsadby nových odrůd s cílem neustále zlepšovat kvalitu své kávy.
Marysabel a Moises vždy kladli důraz na preciznost a kvalitu, což jim přineslo 3. místo v prestižní soutěži SCAA „Coffee of the Year“. Pravidelně se také umisťují mezi finalisty soutěže Cup of Excellence, přičemž patří mezi výjimečné producenty v rámci svého regionu.
Chuťový profil: čokoláda, bluma, rum, citrus, nízká acidita
Země původu: Honduras
Region: Marcala, Chinacla
Farma: Mogola
Farmář/ka: Marysabel Caballero & Moises Herrera
Nadmořská výška: 1600 m.n.m.
Odrůda: Catuai
Zpracování: Natural
Cupping Score: 86,5
Crop: 24
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.