Honduras Caballeros Mogola - Natural

Káva s chutí čokolády, blumy, rumu a citrusu, nízká acidita

Varianta:
320 Kč / ks 640 Kč / ks 1 280 Kč / ks od 320 Kč / ks
Dostupnost: Skladem Skladem (2 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
24.4.2025 24.4.2025 24.4.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení
Honduras Caballeros Mogola - Natural
129 Honduras Caballeros Mogola
Novinka

Detailní popis produktu

Marysabel Caballero a její manžel Moises Herrera jsou druhou a třetí generací pěstitelů kávy. Jejich oddanost pěstování výběrové kávy v Hondurasu jim vynesla řadu ocenění. Otec Marysabel, Don Fabio Caballero, zdědil rozsáhlé pozemky v oblasti Marcala od svého otce, který patřil mezi průkopníky pěstování kávy v Hondurasu. Marcala se nachází na jihovýchodě země a je jednou z nejprestižnějších pěstitelských oblastí.

Po letech slabé rentability se Don Fabio rozhodl předat své farmy svým dětem, zejména Marysabel a jejímu manželovi Moisesovi. Moises do rodinného podnikání přinesl i vlastní farmy, čímž se jejich společné hospodářství rozrostlo na téměř 200 hektarů rozdělených do 17 různých farem. Všechny farmy se nacházejí v blízkosti jejich vlastního "beneficia" (promývací stanice) Xinacla. Do této centrální stanice svážejí třešně a zpracovávají je. Produkce jednotlivých farem se obvykle udržuje odděleně, pokud však denní sklizeň není dostatečně objemná, jsou třešně z různých farem sloučeny do směsí nazývaných „Caballero“. Tyto loty jsou kvalitativně srovnatelné s mikroloty z jednotlivých farem, ale díky většímu objemu jsou stabilnější a dostupnější.

Farmy rodiny Caballero se vyznačují jílovitou půdou a dominantní pěstovanou odrůdou je Catuai. Kromě ní zde najdeme i další vzácné variety, jako jsou Java, Pacamara a Geisha. Oblast je typická vlhkým a větrným klimatem, přičemž některé farmy jsou částečně zastíněné, zatímco jiné se nacházejí na otevřených svazích s mírnými až prudkými sklony. Všechny postupy na farmách jsou pečlivě dokumentovány a majitelé neustále investují do nových technologií i výsadby nových odrůd s cílem neustále zlepšovat kvalitu své kávy.

Marysabel a Moises vždy kladli důraz na preciznost a kvalitu, což jim přineslo 3. místo v prestižní soutěži SCAA „Coffee of the Year“. Pravidelně se také umisťují mezi finalisty soutěže Cup of Excellence, přičemž patří mezi výjimečné producenty v rámci svého regionu.

Chuťový profil: čokoláda, bluma, rum, citrus, nízká acidita

Země původu: Honduras

RegionMarcala, Chinacla

Farma: Mogola

Farmář/ka: Marysabel Caballero & Moises Herrera

Nadmořská výška: 1600 m.n.m.

Odrůda: Catuai

Zpracování: Natural

Cupping Score: 86,5

Crop: 24

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: